به نقل از روزنامه ایران

گفتگو با محمدرضا عبدالملکیان، شاعر

تازه ترین حرکت برگزارى کنگره سراسرى شعرجوان درتاریخ ۲۲ تا۲۴مهر بود که شاعرانى از نسل دیروز و امروز درآن حضور پیدا کردند

«دفترشعرجوان» و «انجمن شاعران ایران» دو تشکل فرهنگى مستقل هستند که درزمینه گسترش ادبیات، کشف استعدادهاى جوان و تشویق شاعران معاصر و چاپ آثارشان فعال است. این تشکیلات با تلاش شاعرانى چون محمدرضا عبدالملکیان، ساعدباقرى، فاطمه راکعى، مشفق کاشانى، شاهرخى، قیصر امین پور و... نزدیک به یک دهه است که اقدام به تشکیل کلاس هاى شعر، برگزارى کنگره شعرو برنامه هاى جنبى مى کند، تازه ترین حرکت برگزارى کنگره سراسرى شعرجوان درتاریخ ۲۲ تا۲۴مهر بود که شاعرانى از نسل دیروز و امروز درآن حضور پیداکردند. یکى ازمتولیان این برنامه محمدرضا عبدالملکیان شاعرفعال دو دهه اخیر بود که با وى پیرامون این نشست گفت وگوى کوتاهى داریم.

آقاى عبدالملکیان، «دفتر شعرجوان» و «انجمن شاعران ایران» چه فعالیت هایى دارند؟ «دفترشعرجوان» از سال ۱۳۶۸ کارش را شروع کرد و کارش درجهت کشف استعدادهاى جوان درحوزه شعر امروز است. درهمین رابطه اقدام به تشکیل کلاس هاى آموزشى مى کنیم، یعنى درهردوره عضوگیرى مى کنیم وبرنامه هایى براى اعضا ترتیب مى دهیم وبرگزارى کنگره شعر هم جزو برنامه هاى ما محسوب مى شود. عضوگیرى ما، هم شاعران شهرستانى و هم تهرانى را شامل مى شود. تشکل دیگر انجمن شاعران ایران است. انجمن شاعران ایران درواقع درزمینه برگرداندن شعر شاعران جهان به زبان فارسى و برعکس تهیه آثار صوتى فعال است. یعنى کارهاى پایه اى و جامع تر را دنبال مى کند یا بیشتر به فعالیت هایى فراتر از مرزهاى داخلى نظردارد.

«دفتر شعرجوان» هفته گذشته کنگره سراسرى شعر برگزارکرد. این کنگره چندمین کنگره بود؟ من به عنوان مدیرعامل دفتر شعرجوان، اگر بخواهم به صورت مختصر به سابقه دفتر شعر جوان بپردازم، باید بگویم در سال ۱۳۶۸ دفتر شعرجوان تأسیس شد. جمعى که اسامى شان ذکرشد به همراه زنده یاد حسن حسینى از بنیانگذاران این تشکل بودند. درشروع کار هم به دنبال مکانى بودیم که استعدادهاى جوان را کشف و معرفى کنیم. ما دو مؤلفه را دراین مورد مدنظر داشتیم. یکى انتخاب شاعران در مقطع سنى خاص که بین ۱۵ تا ۲۵ سال باشند. دیگر از بین داوطلبان انتخاب استعدادهاى برتر و معرفى شان به جامعه از راه چاپ و انتشار آثارشان، مثلاً در اولین دوره از بین هزار نفر داوطلب، حدود شصت نفر از شاعران شهرستانى را پذیرفتیم. ما دراین راه هم آثار شاعران را به صورت جمعى چاپ و منتشرمى کنیم و هم آثار شاعران را به صورت کتاب مستقل به دست چاپ مى سپاریم.

در مورد کنگره اى که برگزار شده، بفرمایید. این کنگره نهمین کنگره سراسرى شعر جوان بودکه در پایان نهمین دوره فعالیت دفتر شعر جوان برگزار شد.من دراین کنگره حدودصد تن ازشاعران عضو دفتر شعر جوان رادعوت کرده بودم که حدود ۶۵ نفر شهرستانى و بقیه از تهران بودند.

حاصل این کنگره اعم از اشعارى که خوانده شد یا سخنرانى ها به صورت کتاب آیا منتشر مى شود؟ قرار است ماحصل جلسه پرسش و پاسخ با م. آزاد و منوچهر آتشى که بسیار پربار بود به صورت کتاب منتشر کنیم. هرکدام از این دوشاعر نزدیک به پنج دهه در عرصه شعر معاصر حضورى فعال داشتند ونظریاتشان چشم انداز بسیار روشنى براى جوانان وعلاقه مندان شاعر مى تواند باشد، بویژه که پاسخگوى پرسش هاى مختلف شاعران بودند. شاعران جوانى که دغدغه هاى فراوان وسؤالات متعددى در زمینه شعر دارند.

 

 

لینک برخی از خدمات سایت:

سفارش کالای غیرکتاب

سفارش کتاب و مجلات خارجی، کاغذی

سفارش کتاب و مجلات خارجی، پی دی اف

محاسبه قیمت کتاب، کالا و مجلات خارجی

کتاب مورد نظرم پیدا نشد

محاسبه هزینه‌های چاپ کتاب

آیا کتابی برای چاپ دارید؟

کتاب های عرضه شده توسط نویسندگان و مترجمان

  پرسش‌های متداول

برخی سوالات مهم پیرامون نحوه تهیه کتاب از سایت آمازون

تلفن تماس: 88847044-  88829329 88348991-

1398/09/03
176

نظری ارسال نشده

در حال حاضر نظری ارسال نشده است

شما می توانید به عنوان اولین نفر نظر خود را ارسال نمایید

ارسال نظر

ارسال نظر