به نقل از خبرگزاری شرق

ادبیات مهاجرت و انتشارات آن در خارج از ایران

بسیارى از اهل فن نشر را یکى از عرصه هاى اندیشه ساز و فرهنگ گستر مى دانند و بر این باورند که فرهنگ و هویت هر کشور بسته به بن مایه هایى است که آن جامعه از مسئله فرهنگ مکتوب خود مى گیرد

شاهرخ تندروصالح نشر یکى از اقدامات مهم و ارزشمند فرهنگى است که در هر جامعه و فرهنگى به تبع برخوردارى اش از زیرساخت هاى اساسى اندیشه اى به تولید مى رسد و در تمامى طبقات جامعه تسرى یافته و سبب ارتقاى بینش هاى متنوع اجتماعى _ اقتصادى و فرهنگى مى گردد. نشر براى خود داراى ویترین و چشم انداز تعریف شده خاصى است. این چشم انداز در حقیقت نمایه رفتار اهل اندیشه، فرهنگ و قلم نیز است. در نتیجه تامل بر این ویترین است که مى توان به چشم انداز تلاش هاى فرهنگى وابستگان به یک فرهنگ و زبان رسید.

بسیارى از اهل فن نشر را یکى از عرصه هاى اندیشه ساز و فرهنگ گستر مى دانند و بر این باورند که فرهنگ و هویت هر کشور بسته به بن مایه هایى است که آن جامعه از مسئله فرهنگ مکتوب خود مى گیرد. به تعبیرى نشات گرفتن فرهنگ مکتوب از فرهنگ و اندیشه عمومى هر جامعه نیازمند پروسه اى است که فرهنگسازان هر جامعه آن را ساخته، پرداخته و متحول مى سازند.

ایران نیز با برخوردارى از قابلیت هاى تمدنى خود که در طول تاریخ داشته و به فراخور از آنها بهره مند نیز شده، از این امکان گسترش اندیشه استفاده کرده و در ازمنه مختلف در حفظ فرهنگ خود کوشیده است. بى شک امروزه شاخه فرهنگ مکتوب ایران که از نخستین روزهاى تمدنى تاکنون امتداد یافته است یکى از پربارترین فرهنگ هاى جهان است.

امروز اگر بر سردر سازمان ملل متحد ابیاتى از سعدى شیرازى مى درخشد و یا در موزه هاى جهان آثارى از فرهنگ مکتوب ایرانى از قبیل حافظ، مولانا، خیام، فردوسى، عطار نیشابورى و... مى درخشد چیزى جز تلاش هاى فرهنگسازان در این زمینه کارگر نبوده است. به عبارتى این فرهنگسازان بوده اند که در ادوار مختلف تاریخى صداى یک فرهنگ را به گوش هاى هوش جهان هایى دیگر رسانده اند و از دیگرسو، در حفظ و ضمانت بقاى فرهنگ ریشه دار خود تلاش کرده اند. بى شک امروزه فرهنگ مکتوب ایران جلوه گاهى وسیع از این تلاش ها را در خود دارد.

اگر بر آن باشیم که با نیم نگاهى به کارنامه نشر ایرانیان در خارج از کشور موضوع پاسداشت فرهنگ مکتوب فارسى را دنبال نماییم بدون شک نقش و تأثیر نویسندگان و سایر دست اندرکاران خلق فرهنگ مکتوب جایگاهى ارزشمند و رفیع دارد. نشر ایرانیان در خارج از کشور را مى توان در تلاش هایى به شرح زیر دید: ۱ _ انتشار کتاب ۲ _ انتشار نشریات ادوارى ۳ _ انتشار گاهنامه ها ۴ _ انتشارات رایانه اى ( نشر در قالب سایت ها و نشریات اینترنتى ) ۵ _ انتشارات آثار صوتى تصویرى ۶ _ کتابفروشى ها و مراکز پخش کتاب ۷ _ چاپخانه ها و مراکز فنى انتشاراتى ۸ _ سایر مراکز و جایگاه هاى فرهنگى اگر از طبقه بندى هاى کنونى عبور کنیم و به مسایل حاشیه اى فرهنگ بپردازیم مى توانیم گستره این تلاش ها را در قالب کارنامه اى از این فعالیت هاى متنوع ببینیم. بر همین اساس است که امروزه بیش از صدها مرکز چاپ و نشر ایرانیان در سراسر جهان فعالیت داشته و در عرصه فرهنگ مکتوب کشور به تولید آثار درخور توجه و تامل مشغول هستند. بدون شک شناخت و آگاهى از این مراکز مى تواند در نقش آفرینى مثبتى در حوزه اقتصاد نشر نیز موثر افتد. این یک مسئله است.

اما مسئله اصلى ترى که در این میان مى تواند مطرح باشد گسترده ساختن حوزه مخاطب پذیرى این مراکز است. نیم نظرى بر پراکندگى واحدهاى انتشاراتى ایرانیان در جهان امروز نشانگر این امر مهم است که بایستى از جایگاه هاى اطلاع رسانى داخلى تا آنجا که مى توان استفاده کرد و معرفى فرهنگ مکتوب ایران را قوام بخشید. این امر به نوبه خود بر روند مطالعه در جامعه ایرانیان نیز تاثیرگذار خواهد بود.

بر همین اساس مى توان با شناخت وضع موجود و امکانات و قابلیت هایى که در این عرصه از اندیشه پرورى ایرانیان در جهان اکنون وجود دارد تعریف کننده افق هاى امید ایرانیان فرهنگ دوست در سراسر جهان باشیم.

 

 

لینک برخی از خدمات سایت:

سفارش کالای غیرکتاب

سفارش کتاب و مجلات خارجی، کاغذی

سفارش کتاب و مجلات خارجی، پی دی اف

محاسبه قیمت کتاب، کالا و مجلات خارجی

کتاب مورد نظرم پیدا نشد

محاسبه هزینه‌های چاپ کتاب

آیا کتابی برای چاپ دارید؟

کتاب های عرضه شده توسط نویسندگان و مترجمان

  پرسش‌های متداول

برخی سوالات مهم پیرامون نحوه تهیه کتاب از سایت آمازون

تلفن تماس: 88847044-  88829329 88348991-

1398/09/05
160

نظری ارسال نشده

در حال حاضر نظری ارسال نشده است

شما می توانید به عنوان اولین نفر نظر خود را ارسال نمایید

ارسال نظر

ارسال نظر