برای چاپ کتاب چه مراحل حقوق و اداری را باید طی کنیم

با مراحل حقوقی چاپ کتاب آشنا شوید

برای چاپ هر عنوان کتاب مراحل حقوقی و اداری مختلفی وجود دارد که حتما باید قبل از چاپ کتاب آنها را انجام داد و طی کرد. در این مقاله کوتاه سعی شده است مختصری در این زمینه توضیح داده شود

مراحل چاپ کتاب

مرحله اول: آماده سازی محتوای کتاب

در این مرحله نویسنده یا مترجم باید محتوای کتاب را آماده کند. این محتوا می تواند شامل شعر، داستان، دست نوشته، خاطرات و یا یک کتاب علمی باشد. همچنین کتاب مورد نظر می تواند به صورت تالیف یا ترجمه باشد. در هر صورت نویسنده باید محتوای کتاب را به صورت دستنوشته یا تایپ شده به ناشر تحویل دهد.

مرحله دوم: آماده سازی اولیه کتاب

در این مرحله کارهایی مانند بررسی غلط  های املایی و نگارشی، تایپ، صفحه آرایی و ویراستاری انجام می شود. فایل کامل کتاب باید در این مرحله آماده شود و این فایل باید تا حد امکان کامل و بدون ایرادات علمی و نگارشی باشد.

مرحله سوم: دریافت شابک (ISBN)

شابک مخفف عبارت شماره استاندارد بین المللی کتاب یا به انگلیسی International Standard Book Number است. شابک یک کد ۱۰ الی ۱۳ رقمی است که به هرکتاب منسوب می شود. باید توجه نمود که با تجدید چاپ یک کتاب شابک آن تغییر نمی کند. همچنین از سال ۲۰۰۷ به بعد شابک از ۱۰ رقم به ۱۳ رقم افزایش یافت تا بتوان کتاب های بیشتری را چاپ کرد. در ایران دریافت شابک از خانه کتاب انجام می گیرد. به این صورت که ناشر شابک هایی که از خانه کتاب دریافت کرده است را به یک کتاب نسبت می دهد و سپس فرم مربوطه را پر کرده و به خانه کتاب ارسال می کند 

مرحله چهارم: دریافت فیپا

فیپا که مخفف فهرست نویسی پیش از انتشار است شامل اطلاعاتی است که در پشت صفحه عنوان کتاب چاپ می شود. اداره کل پردازش و سازماندهی سازمان اسناد و کتابخانه ملی مسئول مستقیم صدور فیپا در ایران است و برای اخذ فیپا باید از طریق این سازمان اقدام کرد. برای دریافت فیپا، فایل کتاب به کتابخانه ملی ارسال می شود که توسط ناشر و با پنلی که کتابخانه ملی در اختیار ناشر قرارداده است، انجام می شود. فهرست نویسی کتاب یک هفته الی ۱۰ روز زمان می برد.

مرحله پنجم: دریافت مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

در این مرحله فایل کتاب و اطلاعات مربوط به فیپا و شابک و همچنین طرح رنگی جلد برای صدور مجوز چاپ کتاب به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال می گردد. به طور معمول، مجوز وزارت ارشاد یک هفته الی 5 ماه بعد از تحویل کتاب صادر می شود که بستگی به موضوع کتاب دارد. کتاب های علمی و دانشگاهی معمولاً در کمترین زمان بررسی می شوند اما کتاب های شعر یا با موضوعات حساس ممکن است چند ماه پس از ارسال مجوز را دریافت نمایند. همچنین گاهی اوقات ممکن است برای دریافت مجوز نیاز به تغییرات و اصلاحاتی در محتوای کتاب باشد که به صورت ابلاغیه به ناشر ارائه می گردد.

مرحله ششم: چاپ و صحافی

بعد از اتمام مراحل فوق کتاب برای چاپ به چاپخانه ارسال می شود. برای کتاب های دارای تیراژ بالای ۱۰۰۰ جلد معمولاً از چاپ افست استفاده می شود و برای کتاب های زیر 300نسخه معمولاً چاپ دیجیتالی مورد استفاده قرار می گیرد. پس از آماده شدن کتاب چاپ شده، صحافی آن نیز انجام می گیرد. با توجه به اینکه این مرحله در اختیار خود ناشر قرار دارد معمولاً به سرعت انجام می گیرد .

مرحله هفتم: ارسال کتاب به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اعلام وصول

پس از اینکه کتاب به چاپ رسید، ناشر باید به ازای هر هزار عدد از کتاب چاپ شده، چهار نسخه از آن به وزارت ارشاد ارسال کند و با دریافت اعلام وصول، عملاً فرایند چاپ کتاب به اتمام رسیده است.

 

برای محاسبه قیمت چاپ کتاب خود می توانید از لینک زیر استفاده نمایید.

 محاسبه هزینه چاپ کتاب 

 

1400/03/17
9866

برچسب ها

مطالب مشابه

نظری ارسال نشده

در حال حاضر نظری ارسال نشده است

شما می توانید به عنوان اولین نفر نظر خود را ارسال نمایید

ارسال نظر

ارسال نظر